måndag 6 augusti 2012

Välkommen hit

Det stora sommarprojektet hemma hos oss denna sommar är att snygga till framsidan i vår trädgård. Vi har stensatt en ganska stor garageinfart, murat upp en stensättning som det ska planteras i så småningom, vi ska bygga mur mot gatan, snygga till yttertrappan, isolera och måla grunden... Ja ni fattar. Vi har att göra om man säger så. Just nu håller vi på med plattsättning runt yttertrappan som ska sitta ihop med en uteplats där vi har morgonsol. Allt detta innebär gräva, gräva och åter gräva. (med blåsor i handflatorna till följd...)

Nu är hela framsidan av vår trädgård full av uppstaplade stenplattor, grus- och jordhögar. Inte så vidare vackert alls. Men ändå (eller kanske just därför) var jag tvungen att göra något fint som kan få stå mot husväggen.

Vi har haft en gammal trästege liggandes i trädgården, troligtvis med bräder från det gamla ursprungliga torpet som huset en gång var. Nu har stegen fått nytt liv och en helt ny funktion!

Stegens nya look består av impregnerande olja och grafitsvart lackbets. Jag slipade och målade även en träbit vit och skrev texten Välkommen. Skylten hänger på stegen i ett lite grövre snöre. Väl på plats vid husväggen kommer det säkert dit lite blomster också, men tillsvidare får den stå vid äppelträden på baksidan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar